V nedeľu 11.6.2023 sa koná piaty ročník Ruin Run, trailového behu na Podhradí v okrese Topoľčany.

Bežci sa po rozcvičke môžu tešiť na 14 km dlhú rozmanitú trasu, ktorá štartuje v kreatívno-kultúrnom centre Pažite (bývalý salaš) a vedie lesným terénom popod Topoľčiansky hrad. Výzvou bude výstup lyžiarskym svahom až pod Úhrad s výhľadom na južnú stranu okresu a následne cez lúky okolo Čierneho vrchu, ktoré patria k tým najkrajším miestam trasy.

Súčasťou štartového balíčka je okrem darčekov od partnerov podujatia aj čaj z liečivých bylín vyzbieraných priamo v okolí Podhradia. Každého bežca čaká v cieli ručne vyrobená medalila z mydla (tvz. mydaila) a víťazi si odnesú spolu s vecnými darmi aj originálnu drevenú trofej. Súčasťou podujatia je aj nesúťažný detský beh v dĺžke cca 200 m. Po výkone čaká všetkých bežcov občerstvenie a čapovaná odmena.

Prihlasovanie je možné online na stránke www.horskybeh.sk do 8. júna 2023. Po tomto termíne sa bude dať registrovať iba na mieste. Registrácia detí je bezplatná.

Srdečne pozývame bežcov, kluby aj bežeckých priaznivcov vychutnať si atmosféru rodinného podujatia v príjemnom prostredí. 

Podujatie organizuje klub Ruin Runners a Nástupište 1-12 s podporou mesta Topoľčany. 

Facebook event Ruin Run
Instagram @ruin_run_podhradie