Chýbajú vám klasické bežecké podujatia na značenej trase s medailou v cieli? V Podhradí pri Topoľčianoch si počas prvého májového týždňa môžete vyskúšať beh, ktorý má k pretekom, ako ich poznáte, veľmi blízko. V súčasnej situácii najbližšie, ako sa len dá.

Ranný, nočný, aký len chcete

Druhý ročník trailového behu Ruin Run v okolí zrúcaniny topoľčianskeho hradu bude prebiehať v selfie edícii na pôvodne plánovaných trasách s dĺžkou 14 a 6 km v pohorí Považský Inovec. Každý bežec bude štartovať sám, alebo s osobou, s ktorou žije v jednej domácnosti. Beží sa v týždni vo od 2.5.2020 do 8.5.2020. Každý bežec si vopred zaregistruje deň a hodinu štartu podľa vlastného výberu. Trasy budú riadne značené aj reflexne, takže do úvahy prichádza aj večerný alebo nočný beh.

Ruin Run pomáha

Každý účastník nahrá svoj beh do akejkoľvek aplikácie a pošle organizátorovi link na gpx aktivitu. Na mieste si bežci vyzdvihnú štartovací balíček s mydlovou zero waste medailou, alebo im bude balík zaslaný poštou. Keďže za aktuálnych podmienok nejde o pretek v súlade s atletickými pravidlami IAAF, víťazi nebudú ocenení. Na stránke vysledkovyservis.sk však bude uverejnené poradie bežcov v každej kategórii. Podujatie má aj charitatívny rozmer. Časť každého štartovného a ceny, ktoré boli pôvodne určené víťazom, poputujú Územnému spolku Slovenského Červeného kríža v Topoľčanoch, ktorý peniaze použije na zmiernenie dôsledkov protipandemických opatrení a pomoc rodinám v núdzi.

Selfie edícia s prekvapením

Každý účastník, ktorý si pred, po alebo počas behu urobí selfie a pošle ju organizátorovi, dostane špeciálny selfie diplom. Prihlásiť sa je možné  do 7.5.2020 tu

Čaká nás beh, ktorý si vyžaduje veľa sebadisciplíny a dodržiavanie pravidiel. Veríme však, že si ho aj napriek tomu užijeme a spríjemníme si tak karanténne obdobie. Lepšie ako bezpečným športom v prírode a pomocou blízkym to snáď ani nejde. Za produktovú podporu ďakujeme značkám Tierra Verde, Gastro Diskont, Kaufland a HYZA.

Lenka Savarová a organizačný tím Ruin Runners